Succesvol Leidinggeven op Afstand

Online cursus Succesvol Leidinggeven op Afstand

Thuiswerken zorgt voor een hele nieuwe dynamiek. Hoe pak je dat als leidinggevende goed aan, zodat jouw medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun taken? En hoe zorg je ervoor dat je het teamgevoel behoudt als je elkaar niet meer fysiek ziet op kantoor? Dat leer je in deze online training.

De omslag van fysieke aanwezigheid naar begeleiden op afstand vraagt om een nieuwe aanpak van jou als leidinggevende. Je kunt immers niet meer gemakkelijk zien of iedereen bezig is met de juiste dingen en of men wel hard genoeg werkt. ‘Management by walking around’ gaat gewoon letterlijk niet meer op. Je gaat daarom de omslag maken naar sturen op resultaat, goede afspraken maken en onderling vertrouwen opbouwen. Hoe pak je dat goed aan, zodat jouw medewerkers hun eigen verantwoordelijkheid nemen voor hun taken? En hoe zorg je ervoor dat je het teamgevoel behoudt als je elkaar niet meer fysiek ziet op kantoor? Dat leer je in deze online training.

Doel van de cursus

In deze online cursus leer je hoe je jouw team effectief aanstuurt als je tijd- en plaatsonafhankelijk van elkaar werkt.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Sturen op resultaat in plaats van op aanwezigheid
  • Toepassen van diverse manieren om het teamgevoel te versterken en te behouden
  • Afspraken maken over bereikbaarheid

Duur en studiebelasting

Voor deze online training hoef je maar een paar minuten per dag uit te trekken. We raden je aan om hier een vast moment voor in te plannen, bij voorkeur in de ochtend. Want dan kun je het geleerde nog dezelfde dag in de praktijk brengen. In totaal duurt de cursus vijf dagen.

Doelgroep en vooropleiding

Ben jij leidinggevende van een team dat steeds vaker tijd- en plaatsonafhankelijk van elkaar werkt? En heb je hier weinig ervaring mee? Dan is deze training ideaal voor je.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Effectief samenwerken en overleggen, Teamontwikkeling, Succesvol leidinggeven.

Lesmaterialen

De cursus 'Succesvol Leidinggeven op Afstand' bestaat uit: Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Opbouw van de cursus

Deze training is opgebouwd uit één weekblok van vijf dagen. Elke dag krijg je iets te lezen of te bekijken. Ook ga je zelf aan de slag met reflectievragen en korte oefeningen, zodat je de geleerde zaken direct in je eigen werk kunt toepassen.

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De cursus 'Succesvol Leidinggeven op Afstand' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.