Introductie Arbo voor Leidinggevenden

Online cursus Introductie Arbo voor Leidinggevenden

Leer alles over de arbowetgeving zodat jouw medewerkers gezond en veilig kunnen werken.

De Arbowet is er in Nederland onder andere om richting te geven aan gezond en veilig werken. Daarvoor zijn deze voorschriften opgesteld. Toch is dit soms voor leidinggevenden wat zware stof om te leren. En niet alles is natuurlijk relevant voor jouw situatie. Deze kort online training is gericht op jouw rol als leidinggevende en de zaken waar jij mogelijk mee te maken hebt.

Doel van de cursus

Doel van de cursus is om jou als leidinggevende snel te leren hoe de Arbowetgeving in elkaar steekt en hoe je deze in de praktijk kunt toepassen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de Arbowetgeving en deze vertalen naar je eigen praktijk
  • Houden van nulmeting om te achterhalen hoe gezond jouw medewerkers zijn
  • Zicht op de stappen die nodig zijn voor verbeteringen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Introductie Arbo voor Leidinggevenden' duurt ongeveer 2 uur. Deze training is opgebouwd uit twee weekblokken waarbij je dagelijks 10-15 minuten leert.

Doelgroep en vooropleiding

Ben jij leidinggevende en wil jij snel snappen hoe de Arbowetgeving in elkaar steekt? En hoe je hieruit praktisch de vertaalslag maakt om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers veilig en gezond werken? Dan is deze training ideaal voor je.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus leer je hoe jouw werknemers veilig en gezond kunnen werken.

Lesmaterialen

De cursus 'Arbo voor leidinggevenden' bestaat uit: E-learning leerobjecten,   Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. In week 1 gaat het over de arbowetgeving in het kort. In week 2 is het thema: hoe houd je werknemers gezond? Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze online cursus bestaat uit 2 modules.

Toetsing

De cursus 'Introductie Arbo voor Leidinggevenden' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.