Spijt en excuses

Online cursus Spijt en excuses

Er ging iets niet helemaal goed, en daar draagt iemand verantwoordelijkheid voor. Hoe bied je op een goede manier je excuses aan? En zijn er ook situaties te bedenken waarin spijt en excuses wel gepast, maar niet zo handig zijn? Daarover gaat het in deze grondig opgezette online cursus.

Iedereen loopt er tegenaan: er ging iets niet helemaal goed, en daar draagt iemand verantwoordelijkheid voor. Wat als jij op één of andere manier diegene bent? Een optie is er gewoon voor weglopen. Beter is meestal om de verantwoordelijkheid op je te nemen. Dan hoort excuses maken erbij. Maar hoe doe je dat? En zijn er ook situaties te bedenken waarin spijt en excuses wel gepast, maar niet zo handig zijn? Daarover gaat het in deze grondig opgezette e-learning.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Spijt en excuses' leer je hoe verantwoordelijkheid kunt dragen in een conflict. Daar is op een goede manier je excuses aanbieden onderdeel van.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Met meer zelfvertrouwen omgaan met conflicten
  • Meer theoretische kennis over spijt betuigen
  • Omgaan met schaamte, schuld en schuldgevoelens

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Spijt en excuses' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 3 uur.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die er belang bij heeft om op een gewetensvolle manier met anderen om te gaan, privé maar ook op het werk.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Ethisch en integer handelen, Relaties bouwen en netwerken, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus 'Spijt en excuses' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Samenvatting, Aanbevolen aanpak. 

Toetsing

De online cursus 'Spijt en excuses' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!