Financieel management

Online cursus Financieel management

In deze online cursus word je in vijf weken meegenomen langs alle belangrijke facetten van financieel management. Je start met de basis en leert bijvoorbeeld ook gewoon een eenvoudige balans te lezen. Zo wordt aansturen op basis van financiële gegevens een stuk gemakkelijker.

Financieel management is niet ieders favoriete vakgebied en toch is het essentieel om dit goed te snappen. Gezonde organisaties hebben hun financiën op orde en plannen vooruit. In deze online training word je in vijf weken meegenomen langs alle belangrijke facetten van financieel management. Zo kun je voortaan de stand van zaken bij je organisatie bepalen vanuit cijfers en aansturen op basis van financiële gegevens.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Financieel management' leer je de belangrijkste facetten van financieel management, zodat je jouw organisatie beter kunt aansturen op basis van financiële gegevens.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Werken met kosten, balans en resultaatrekeningen
  • Cijfers interpreteren en op basis daarvan de organisatie aansturen

Duur en studiebelasting

De online training 'Financieel management' duurt ongeveer 5 weken. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je de informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die zich met de financiën bezig houdt, maar voor wie dit niet zijn kerntaak is. Het maakt niet uit of je directeur bent van een klein bedrijf of juist de voorzitter bent van een roeivereniging.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Financieel management' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.  

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.