Coachingsvaardigheden

Online cursus Coachingsvaardigheden

De online cursus 'Coachingsvaardigheden' leert je de basis van het coachingsvak. Niet persé om daarna professioneel coach te worden, maar juist om je coachingsvaardigheden in te zetten in je werk als leidinggevende, projectleider of betrokken collega. Zelfs thuis zullen deze vaardigheden je goed van pas komen.

De online cursus 'Coachingsvaardigheden' leert je de basis van het coachingsvak. Niet persé om daarna professioneel coach te worden, maar juist om je coachingsvaardigheden in te zetten in je werk als leidinggevende, projectleider of betrokken collega. Zelfs thuis zullen deze vaardigheden je goed van pas komen.  Natuurlijk leer je coachen vooral door het te doen. Daarom krijg je dagelijks kleine opdrachten om toe te passen in je eigen leven.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Coachingsvaardigheden' leer je de basistechnieken van coaching zodat je die kunt toepassen in je rol als leidinggevende, projectleider of collega.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de basistechnieken coaching
  • Inzetten van coachingsvaardigheden in je rol als leidinggevende, projectleider of collega
  • Inzicht in het verder ontwikkelen van je coachingsvaardigheden

Duur en studiebelasting 

De online training 'Coachingsvaardigheden' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je de informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Een basis in coachingsvaardigheden is een must voor iedereen die leiding geeft, anderen verder wil helpen of veel hulpvragen krijgt. Perfect voor als coaching niet je baan is maar wel een belangrijk onderdeel van je werk.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Coachen, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Coachingsvaardigheden' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.