Lean Six Sigma

Online cursus Lean Six Sigma

Lean Six Sigma staat bekend als methode om verspillingen in de organisatie te reduceren. Deze online cursus leert je de basis. Met elke dag een kleine opdracht word je geprikkeld om je kennis te vergroten en direct te starten met het zoeken naar de grote verspillers in jouw organisatie. 

Lean Six Sigma staat bekend als methode om verspillingen in de organisatie te reduceren. De methode wordt meer en meer toegepast. Terecht want hij kan veel opleveren, zeker bij bezuinigingen en reorganisaties. Deze online training leert je de basis van de werkwijze. Met elke dag een kleine opdracht of bijvoorbeeld een kennisquiz word je geprikkeld om je kennis te vergroten, maar ook om te zoeken naar de verspillers in jouw organisatie.

Doel van de cursus

De online cursus 'Lean Six Sigma' helpt je om verspillers in jouw organisatie te herkennen en die op een gestructureerde manier te reduceren.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Inzicht in de werkwijze om verspilling in je organisatie te reduceren
  • Ontdekken van verspillers in jouw organisatie

Duur en studiebelasting

De online training 'Lean Six Sigma' duurt ongeveer 4 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze cursus is voor alle procesmanagers, directeuren, operationeel managers en iedereen die gaat over de efficiëntie van werk in zijn organisatie.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Plannen en organiseren, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Lean Six Sigma' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.  

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.