Microsoft Outlook basis

Online cursus Microsoft Outlook basis

Iedereen gebruikt tegenwoordig Microsoft Outlook voor e-mail en agendabeheer. Zoals met de meeste producten van Microsoft zijn er veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Met slim gebruik van de software kan je efficiënter werken. In deze online cursus leer je de hele basis van Outlook kennen. Alle praktische tips en tools komen langs. Je leert het ook direct toepassen en inrichten.

Iedereen gebruikt tegenwoordig Microsoft Outlook voor e-mail en agendabeheer. Zoals met de meeste producten van Microsoft zijn er veel meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Met slim gebruik van deze software kan je efficiënter werken. In deze online cursus leer je de hele basis van Outlook kennen. Alle praktische tips en tools komen langs. Alles wat je leert, kun je direct toepassen en inrichten. Komen jouw e-mails bijvoorbeeld automatisch in mappen? En gebruik je al de categorieën en kleuren in je agenda? Na deze online training weet je precies hoe dat werkt en wat je eraan hebt.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Microsoft Outlook basis' leer je de mogelijkheden van Microsoft Outlook beter kennen en toepassen. Zo ga je efficiënter werken.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Slimmer omgaan met alle mogelijkheden van Microsoft Outlook 
  • Gebruikmaken van de mappen in Microsoft Outlook
  • Gebruikmane van categorieën en kleuren in de agenda

Duur en studiebelasting

De duur van de online training 'Microsoft Outlook basis' is ongeveer 3 weken. Elke dag is er een klein hoofdstuk, waardoor je weer wat handigheid erbij leert.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die met Outlook werkt. Kom je niet veel verder dan een mailtje sturen en een afspraak plannen? Dan is dit een goed begin om je kennis te vergroten. Het  is voor deze training praktisch als je werkelijk beschikking hebt over Microsoft Outlook, zodat je direct dingen kan toepassen (welke versie je hebt, maakt niet uit).

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Efficiënter werken.

Lesmaterialen

De online cursus 'Microsoft Outlook basis' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een bewijs van deelname, in de vorm van een certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.