Verandermanagement

Online cursus Verandermanagement

Er wordt in een organisatie veel bijgesteld, gereorganiseerd en gewijzigd. Het begeleiden en managen van verandering is een vak op zich. Een combinatie van sturen, organiseren, luisteren, aandacht houden en vertragen en versnellen. In deze online cursus leer je hier alles over.

Verandering is de enige constante zegt men vaak. En dat klopt voor veel organisaties ook wel. Er wordt veel bijgesteld, gereorganiseerd en gewijzigd. Maar met enkel het wijzigen van je strategie als organisatie ben je er nog niet. De mensen die voor je werken moeten ook mee in de verandering. Helaas ‘mislukken’ nog steeds veel verandertrajecten en blijft men werken zoals voorheen. Of er ontstaat veel weerstand en er vertrekken mensen die je liever wilde houden. Het begeleiden en managen van verandering is een vak op zich. Een combinatie van sturen, organiseren, luisteren, aandacht houden en vertragen en versnellen. Wil je dit vak leren beheersen? Start dan met deze online training.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Verandermanagement' leer je hoe je leiderschap toont bij verandering, hoe je effectief communiceert en interacteert in verandertrajecten, en hoe je organisatorisch een organisatieverandering vormgeeft.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Vormgeven van een organisatieverandering
  • Interacteren in en verandertrajecten
  • Effectief communiceren

Duur en studiebelasting

De online training 'Verandermanagement' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die zijn organisatie in beweging wil krijgen of voor een grote of kleine organisatieverandering staat en wil leren deze succesvol te begeleiden.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Organiseren, Veranderen.

Lesmaterialen

De online training 'Verandermanagement' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.