Scrum in het kort

Online cursus Scrum in het kort

De kans is groot dat er in je organisatie of omgeving SCRUMteams zijn waar je wel eens mee te maken hebt. In deze online cursus leer je in slechts vijf dagen de basis van de methode kennen.

Scrum is een projectmanagementvorm in het Agile framework. Een Agile aanpak dus. De kans is groot dat er in je organisatie of omgeving SCRUMteams zijn waar je wel eens mee te maken hebt. Wil je bij hen aan kunnen sluiten, meedraaien in een scrumteam of beter snappen of de werkwijze iets voor jou is? Dan biedt deze korte online training je de snelle introductie. In vijf dagen leer je de basis van de methode kennen.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Scrum in het kort' leer je hoe scrum precies in elkaar steekt. Een introductie in het scrummen!  

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van scrum, agile, scrum artefacten, scrum events
  • Kennis van de basis van de scrummethode

Duur en studiebelasting

De online training 'Scrum in het kort' duurt ongeveer 1 week. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je alles goed kunt verwerken.

Doelgroep

Wil je snappen hoe SCRUM nu precies in elkaar steekt en waarom iedereen het de hele dag over scrummen heeft? Dan is deze korte online training je perfecte introductie.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Plannen en organiseren, Leren.

Lesmaterialen

De online training 'Scrum in het kort' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Bij de online cursus 'Scrum in het kort'is er geen eindtoetsing. Wel kun je een korte test maken om te zien hoever je bent. 

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.