Introductie wet maatschappelijke ondersteuning

Online cursus Introductie Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning regelt dat iedereen volwaardig aan de samenleving kan deelnemen. Wat houdt de wet in en wanneer kun je er een beroep op doen? Daar gaan we op in tijdens deze online cursus. Een prima basis voor als je wilt snappen hoe de WMO precies werkt. 

De Wet maatschappelijke ondersteuning regelt dat iedereen volwaardig aan de samenleving kan deelnemen. Wat houdt de wet in en wanneer kun je er een beroep op doen? Daar gaan we op in tijdens deze online cursus. Een prima basis voor als je wilt snappen hoe de WMO precies werkt. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Introductie wet maatschappelijke ondersteuning' leer je de inhoud van de WMO te begrijpen zodat je voldoende kennis hebt om ermee te werken. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de inhoud van de WMO
  • Inzicht in de impact van WMO op burgers
  • Kennis om te werken met de WMO

Duur en studiebelasting

De online training 'Introductie Wet maatschappelijke ondersteuning' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Overweeg je om WMO consulent te worden en wil je meer kennis opdoen van de WMO? Of heb je er voor je werk veel mee te maken en wil je snappen hoe het precies zit? Dan past deze online training bij je.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Introductie wet maatschappelijke ondersteuning' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Aan het eind van de training 'Introductie Wet maatschappelijke ondersteuning' vind je een aantal evaluatievragen om je kennisniveau van het geleerde te toetsen.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.