Google Analytics

Online cursus Google Analytics

Google Analytics is de populairste applicatie om het gedrag van de bezoekers op je website te meten. In deze online cursus leer je Google Analytics op te zetten en in te richten. Deze training is een goede investering in het verbeteren van je website. 

Google Analytics is de populairste applicatie om het gedrag van de bezoekers op je website te meten. Het geeft inzicht in alles wat zich op jouw website afspeelt. Zo kan je zien wie je website bezoekt, welke pagina’s goed bekeken worden en bijvoorbeeld wie er werkelijk iets koopt op je site.

Doel van de cursus

In deze online cursus leer je Google Analytics opzetten en inrichten, met als doel om jouw website en social media continu te verbeteren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Opzetten en inrichten van Google Analytics
  • Maken van rapportages
  • Je website verbeteren
  • Analyseren gedrag bezoekers website en social media
  • Effectief inspelen op gedrag websitebezoekers

Duur en studiebelasting

De training 'Google Analytics' duurt ongeveer 3 weken en is onderverdeeld in kleine hoofdstukjes, zodat je niet te veel ineens leert.

Doelgroep

Deze training is perfect geschikt voor de starter op het gebied van Google Analytics.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen, Rapporteren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Google Analytics' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.