Assertiviteit

Online cursus Assertiviteit

In de online cursus 'Assertiviteit' werk je elke dag aan het ontwikkelen van assertiviteit. Je ontwikkelt dit namelijk door het steeds zetten van kleine stappen. Zo leer je steeds een beetje meer voor jezelf opkomen.

In de online cursus 'Assertiviteit' werk je elke dag aan het ontwikkelen van assertiviteit. Je ontwikkelt dit namelijk door het steeds zetten van kleine stappen. Zo leer je steeds een beetje meer voor jezelf opkomen. Je hoeft niet direct naar je baas te rennen en NEE! te schreeuwen. Sterker nog, dit heeft vaak een averechts effect. Je leert onder andere assertief communiceren, sub-assertief, assertief en agressief gedrag herkennen en opkomen voor jezelf.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Assertiviteit' leer je om in kleine stappen beter op te komen voor jezelf. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Beter opkomen voor jezelf
  • Ontwikkelen van assertiviteit
  • Assertief communiceren
  • Herkennen van sub-assertief, assertief en agressief gedrag

Duur en studiebelasting

De duur van de online training 'Assertiviteit' is ongeveer 3 weken. Iedere dag komt er een klein hoofdstuk aan bod.

Doelgroep

Assertiviteit is een training voor de mensen die het moeilijk vinden om nee te zeggen. Mensen die zich misschien soms wat te verantwoordelijk voelen of niet voor zichzelf durven opkomen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Communiceren, Reflecteren, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Assertiviteit' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.