Schrijven voor het web

Online cursus Schrijven voor het web

Schrijven voor het web is anders dan schrijven voor offline uitingen, of bijvoorbeeld het schrijven van een artikel of beleidsstuk. In deze cursus leer je de basistechnieken voor het schrijven van (conversiegerichte) online teksten.

Schrijven voor het web is anders dan schrijven voor offline uitingen, of bijvoorbeeld het schrijven van een artikel of beleidsstuk. Dat komt onder andere omdat het leesgedrag van je bezoekers anders is. We lezen online veel minder tekst en zoeken vaak andere dingen. In deze cursus leer je de basistechnieken voor het schrijven van online teksten. Je leert waar je op moet letten en hoe je zorgt voor aansluiting bij je doelgroep. Daarnaast gaan we  in op conversiegericht schrijven. Dus hoe je jouw teksten zo schrijft dat je mensen prikkelt om voor jouw product of dienst te kiezen.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Effectief schrijven voor het web' leer je de basistechnieken om conversiegericht te schrijven. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Effectief schrijven voor het web
  • Kennis van de uitgangspunten voor online teksten
  • Aansluiten bij de doelgroep
  • Conversiegericht schrijven

Duur en studiebelasting

De online training 'Schrijven voor het web' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Heb je een eigen blog of website? Ben je verantwoordelijk voor de teksten op de website van je organisatie of ben je online een actief schrijver? Dan helpt deze training je nog meer uit je teksten te halen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Communiceren, Presenteren, Leren.

Lesmaterialen

De online training 'Schrijven voor het web' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.