Effectief vergaderen

Online cursus Effectief vergaderen

Veel bedrijven in Nederland hebben een echte vergadercultuur. Daar is niets mis mee, als die vergaderingen echt effectief zouden zijn. Dat is vaak niet het geval, vaak ontbreekt het aan structuur. In deze online cursus leer je hoe je effectief en energiek kunt vergaderen.

Veel bedrijven in Nederland hebben een echte vergadercultuur. Daar is niets mis mee, als die vergaderingen echt effectief zouden zijn. Dat is vaak niet het geval door gebrek aan structuur. Door enkele sterke vergadertechnieken in te zetten en een goede structuur af te spreken, kun je dit proces efficiënter inrichten. Dat maakt het vergaderen effectiever én energieker!

Doel van de cursus

In de online cursus 'Effectief vergaderen' leer je wat je actief kunt doen om energiek en effectief te vergaderen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van het nut van vergaderen
  • Kennis van vergaderrollen
  • Voorbereiden van een vergadering
  • Toepassen van tips om energiek en effectief te vergaderen

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Effectief vergaderen' duurt ongeveer 4 weken. Elke dag komt er een klein hoofdstuk aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die vergadert en zich afvraagt waarom het saai is of niet nuttig aanvoelt. Je hoeft geen voorzitter te zijn om deze training te volgen, ook voor deelnemers aan een vergadering is de training nuttig.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Communiceren.

Lesmaterialen

De online training 'Effectief vergaderen' bestaat uit: E-Book.

Toetsing

Bij de online training 'Effectief vergaderen' is er geen toetsing.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.