Balanslezen en analyse

Online cursus Balanslezen en analyse

Wanneer je veel te maken hebt met de financiële situatie van je bedrijf, maar eigenlijk niet goed weet hoe dit zit dan is het tijd om je te verdiepen in balanslezen en analyse. Ook wanneer je vaak mee kijkt in de jaarrekening, maar het moeilijk vindt om die te doorgronden, is deze training iets voor jou. Met deze praktisch gerichte training leer je echt te begrijpen hoe een organisatie er financieel voorstaat.

Wanneer je veel te maken hebt met de financiële situatie van je bedrijf, maar eigenlijk niet goed weet hoe dit zit dan is het tijd om je te verdiepen in balanslezen en analyse. Ook wanneer je vaak mee kijkt in de jaarrekening, maar het moeilijk vindt om die te doorgronden, is deze training iets voor jou. Met deze training leer je echt te begrijpen hoe een organisatie er financieel voorstaat. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Balanslezen en analyse' leer je de basisbeginselen om de financiële verslaglegging van een onderneming juist te interpreteren.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Basiskennis van een balans
  • Lezen en begrijpen van financiële verslaglegging
  • Intepreteren van informatie uit een jaarrapport
  • Doorzien van waarderingsgrondslagen en toepassen op jaarrekening
  • Berekenen en begrijpen van diverse ratio's
  • Beoordelen van de financiële situatie van een onderneming

Duur en studiebelasting

De online training 'Balanslezen en analyse' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein hoofdstuk aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze online cursus is voor iedereen die de basis wil snappen van de balans van een onderneming. Ben je net gestart als ondernemer of heb je binnen je organisatie veel te maken met de balans van bijvoorbeeld je afdeling? Dan past deze training bij je. Voorkennis is niet nodig, je haalt wel meer uit de training als je werkelijk met je eigen balans aan de slag kan.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Interpreteren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Balanslezen en analyse' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatievragen, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.