Outputgericht sturen

Online cursus Outputgericht sturen

Aansturing gaat tegenwoordig steeds meer om resultaten. Je stuurt dus medewerkers aan op het zorgen voor de juiste opbrengsten. Dit staat los van werktijden en werklocatie. Zijn je medewerkers altijd buiten de deur dan kan je immers niet controleren of ze wel aan het werk zijn. Kijken naar resultaten werkt dan beter. In deze online cursus leer je hoe je de omslag maakt naar outputgericht sturen. 

Outputgericht sturen gaat over leidinggeven op basis van resultaten. Vanuit het verleden wordt vooral vaak gestuurd op throughput. Ofwel waar werkt iemand aan, is diegene druk en is hij/zij aanwezig. In sommige beroepen is dit belangrijk, maar aansturing gaat tegenwoordig steeds meer om resultaten. Je stuurt dus medewerkers aan op het zorgen voor de juiste opbrengsten. Dit staat los van werktijden en werklocatie. Daarom gaat resultaatgericht sturen ook vaak samen met de transitie naar Het Nieuwe Werken. Zijn je medewerkers altijd buiten de deur dan kan je immers niet controleren of ze wel aan het werk zijn. Kijken naar resultaten werkt dan beter.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Outputgericht sturen' leer je hoe je de overgang maakt naar outputgericht sturen. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Overgang maken naar outputgericht sturen
  • Kennis van de kaders van outputgericht sturen

Duur en studiebelasting

De online training 'Outputgericht sturen' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Outputgericht sturen is voor iedereen in een leidinggevende positie die de vrijheid heeft om medewerkers aan te sturen. De training is met name geschikt voor mensen die overwegen de transitie te maken naar outputgericht sturen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Managen.

Lesmaterialen

De online training 'Outputgericht sturen' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.