Werken in de verzekeringsbranche

Online cursus Werken in de verzekeringsbranche

De verzekeringsbranche is voor outsiders soms wat ondoorzichtig. Je leert tijdens deze online cursus de belangrijkste regelgeving, de bedrijven die er actief in zijn en bijvoorbeeld wat de rol van toezichthouders is. 

De verzekeringsbranche is voor outsiders soms wat ondoorzichtig. Er is veel wet- en regelgeving en er zijn zeer grote tot zeer kleine organisaties actief. Hoe zit dit nu precies? In deze online training maken we je bekend met de verzekeringsbranche. Je leert over de belangrijkste regelgeving, de bedrijven die er actief in zijn en de rol van toezichthouders. Maak indruk op een verzekeraar of kom goed voorbereid op je eerste gesprek voor een opdracht in de branche door deze training te volgen.

Doel van de cursus

De online cursus 'Werken in de verzekeringsbranche' geeft je een gedegen indruk van deze branche, inclusief de belangrijkste regelgeving.  

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van soorten verzekeringen
  • Kennis van de betekenis van een verzekering
  • Kennis van het soort organisaties die actief zijn in deze branche
  • Kennis van de structuur van de verzekeringsbranche
  • Kennis van de bijbehorende wetgeving
  • Kennis van de rol van toezichthouders

Duur en studiebelasting

De online training 'Werken in de verzekeringsbranche' duurt ongeveer 4 weken. Elke dag komt er een ander onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze online training is perfect voor mensen die kortstondig of voor langere tijd gaan werken in de verzekeringsbranche. Ben je zelfstandige, heb je een interimklus bij een verzekeraar of heb je veel klanten in de verzekeringsbranche? Dan leer je in deze training snel hoe deze branche in elkaar zit.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen, Leren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Werken in de verzekeringsbranche' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.