Solliciteren op papier

Online cursus Solliciteren op papier

In de huidige arbeidsmarkt komt het geregeld voor dat er vele mensen op dezelfde vacature sollictiteren. Vaak moet je eerst door een selectie waarbij iemand alleen maar naar een stuk tekst over je kijkt. Hoe schrijf je deze tekst zodat hij echt indruk maakt? Dat leer je in deze online cursus Solliciteren op papier!

Ondanks dat de huidige arbeidsmarkt een behoorlijke krapte kent, komt het toch nog geregeld voor dat er meerdere mensen op de zelfde vacature solliciteren. Daarom is het belangrijk dat je opvalt en indruk maakt. Maar in een sollicitatieprocedure kan dat bijna nooit direct met een gesprek. Vaak moet je eerst door een selectie waarbij iemand alleen maar naar een stuk tekst over jou kijkt. Hoe schrijf je deze tekst zodat hij echt indruk maakt?

Doel van de cursus

In de online cursus 'Solliciteren op papier' leer je jezelf goed te presenteren op papier.  

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Voorbereiden op het schrijven van een sollicitatiebrief
  • Schrijven van een succesvolle sollicitatiebrief
  • Opstellen van een overzichtelijk en overtuigend cv
  • Jezelf profileren op diverse media

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Solliciteren op papier' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt er een klein onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze e-learning is voor iedereen die op zoek is naar werk of een andere baan. Basis schriftelijke vaardigheden zijn noodzakelijk maar kennis van solliciteren is niet nodig.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren, Presenteren, Overtuigen, Leren. 

Lesmaterialen

De online cursus 'Solliciteren op papier' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Na het afronden van de online cursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!