Informatiebeveiliging

Online cursus Informatiebeveiliging

Deze korte online cursus over informatiebeveiliging gaat in op de essentie van informatiebeveiliging. Via enkele basisonderwerpen leer je waar de risico's zitten en leer je hoe je jouw eigen informatie en die in je organisatie een stuk beter kunt beveiligen. 

Deze korte online cursus over informatiebeveiliging gaat in op de essentie van informatiebeveiliging. Via enkele basisonderwerpen leer je waar de risico's zitten en leer je hoe je jouw eigen informatie en die in je organisatie een stuk beter kunt beveiligen. 

Doel van de cursus

In de online cursus 'Informatiebeveiliging' leer je de essentie van informatiebeveiliging om je eigen informatie en die van je organisatie beter te kunnen beveiligen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Goed instellen van een wachtwoord
  • Kennis van diverse virusscanners
  • Kennis van de Wet datalekken
  • Kennis over het meenemen van eigen apparatuur (BYOD)
  • Basiskennis voor het formuleren van beleid over informatiebeveiliging
  • Kennis van beveiligingsrisico's

Duur en studiebelasting

De online training 'Informatiebeveiliging' duurt ongeveer 7 dagen. Iedere dag komt er een ander onderdeel aan bod.

Doelgroep

Deze online training is geschikt voor IT-professionals, maar voorkennis van het onderwerp is niet vereist. Ook voor mensen zonder voorkennis is de training goed te volgen; er zitten echter wel zo nu en dan verwijzingen naar IT-beleid in deze training.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze online-traing bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.