Big data

Online cursus Big Data

Wat is precies 'Big Data'? En wat kan je er mee als organisatie? Kom erachter hoeveel data je in huis hebt, hoe bruikbaar deze is en op welke wijze je deze kunt analyseren. Start vandaag en leer alles wat je moeten weten over de wereld van data.

Big data spelen een steeds grotere rol. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt, groeit exponentieel. Dit komt doordat consumenten zelf steeds meer data opslaan in de vorm van bestanden, foto's en films (bijvoorbeeld op Facebook of YouTube, waar Facebook de door de gebruikers gewiste data toch bewaart) en organisaties, overheden en bedrijven steeds meer data over burgers produceren en opslaan, maar ook doordat steeds meer apparaten zelf data verzamelen, opslaan en uitwisselen (het zogenaamde internet der dingen). Sensordata komen hierdoor steeds meer beschikbaar. Niet alleen de opslag van deze hoeveelheden is een uitdaging. Ook het analyseren van deze data speelt een steeds grotere rol. Deze data bevatten immers een schat aan informatie voor verschillende doeleinden, zoals marketing, wetenschappelijk onderzoek, of preventief onderhoud.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Big Data' leer je wat dit begrip inhoudt en hoe je data kunt verzamelen, analyseren en interpreteren.  

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Inzicht in de betekenis van data voor een organisatie
  • Data verzamelen, analyseren en interpreteren
  • Inzicht van de bruikbaarheid van data voor zakelijke toepassingen

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Big Data' duurt ongeveer 4 weken. Elke dag wordt een klein hoofdstuk behandeld. Op deze manier blijft alles wat je leert goed in je geheugen hangen.

Doelgroep

Big Data is overal. Daardoor is het onderwerp ook relevant voor een brede doelgroep. Een basiskennis van IT helpt je sneller door deze training heen maar is geen must. Big Data is ontwikkeld op introductieniveau. Ook als manager van een afdeling, directeur of bijvoorbeeld businessdeveloper, is deze training perfect te volgen. Zoek je een diepgaande technische instructie voor het inrichten van databases? Dan past deze training waarschijnlijk minder bij je.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Interpreteren, Programmeren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Big Data' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Bij de online cursus 'Big Data' is er aan het eind van de training een terugblik met vragen.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.