Evidence Based Practice

Online cursus Evidence Based Practice

Evidence Based Practice is een veel gebruikte werkwijze binnen de geneeskunde en paramedische beroepen. Hierop is deze online cursus dan ook gericht. Werk je niet in dit domein, dan is het wellicht uitdagend om de inzichten en methode toe te passen.

Evidence Based Practice wordt gebruikt als werkwijze binnen de geneeskunde en paramedische beroepen. Het is een methode, met vijf stappen, die zich richt op het onderbouwd maken van keuzes vanuit bewijslast. Je kijkt hiermee naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van methodes. Ook wordt EBP steeds vaker gebruikt als beoordelingsinstrument door overheden en verzekeraars. 

Doel van de cursus

In de cursus 'Evidence Based Practise' leer je op een praktijkgerichte en toegankelijke manier om deze werkwijze te gebruiken. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Meer inzicht in de werkwijze Evidence Based Practise 
  • Onderbouwd keuzes maken (vooral binnen de geneeskunde en paramedische beroepen)

Duur en studiebelasting

De online training 'Evidence Based Practice' duurt ongeveer 5 weken.

Doelgroep

Evidence Based Practice is een veel gebruikte werkwijze binnen de geneeskunde en paramedische beroepen. Hierop is deze online cursus dan ook gericht. Werk je niet in dit domein, dan is het wellicht uitdagend om de inzichten en methode toe te passen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beoordelen, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze online cursus 'Evidence Based Practise' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Deze online cursus wordt afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.