U15-1 Sociale veiligheid en omgaan met agressie

Online cursus U15-1 Sociale veiligheid en omgaan met agressie

Agressie in het verkeer komt steeds vaker voor. Als beroepschauffeur krijg je te maken met spanningsvolle situaties en/of verbale agressie van klanten. Agressie is een heftige emotie en het is de kunst om dit gedrag op een professionele wijze onder controle te houden. In deze online cursus leer je hoe jij als beroepschauffeur vroegtijdig en alert reageert op heftige emoties.

Agressie in het verkeer komt steeds vaker voor. Als beroepschauffeur krijg je te maken met spanningsvolle situaties en/of verbale agressie van klanten. Agressie is een heftige emotie en het is de kunst om dit gedrag op een professionele wijze onder controle te houden. In deze online cursus leer je hoe jij vroegtijdig en alert kan reageren.  Zo kun jij als chauffeur met zelfvertrouwen intimiderende situaties hanteren of voorkomen.

Doel van de cursus

In de online cursus 'U15-1 Sociale veiligheid en omgaan met agressie' leer je hoe je op een professionele manier heftige emoties onder controle houdt. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Hanteren (en voorkomen) van intimiderende situaties
  • Vroegtijdig en alert reageren op agressie
  • Handelen met meer zelfvertrouwen

Duur en studiebelasting

De online cursus 'U15-1 Sociale veiligheid en omgaan met agressie' neemt 4 uur in beslag. Om een goed rendement te halen uit de cursus, is het aan te raden deze tijd over verschillende momenten te verdelen.

Doelgroep

Voor beroepschauffeurs die graag aan hun nascholingsverplichting willen voldoen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Communiceren, Omgaan met en voorkomen van agressie, Veilig werken.

Lesmaterialen

De online cursus 'U15-1 Sociale veiligheid en omgaan met agressie' bestaat uit: tekst, afbeeldingen, verschillende vragen, video’s, illustraties en animaties.

Certificaat

Na het behalen van de online cursus kan je zelf een certificaat downloaden. Let op dat je,  om te voldoen aan 7 uur nascholingsverplichting, nog moet deelnemen aan een praktijkdeel. Dit praktijkdeel moet binnen 10 dagen na het starten van deze online cursus ingepland worden!