Fit en sterk in 4 weken

Online cursus Fit en sterk in 4 weken

Word fit! Start met 'Fit en sterk in 4 weken'.  Je doet dagelijks oefeningen en leert snel bij over fitness, gezondheid en beweging.

Wil je een start maken om een gezonder leven te gaan leiden door meer te bewegen en sterker te worden? Dan past deze online training goed bij jou. Gedurende vier weken lang ga je elke dag in een rustige opbouw oefeningen doen. Ook krijg je inzicht in de achtergrond van de oefeningen, je motoriek en het effect van bewegen op je lijf. Zo ga je praktisch aan de slag en leer je intussen over het ‘waarom’. Je zult versteld staan wat je kunt bereiken in een maand. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Fit en sterk in 4 weken' ondersteunt je bij het gezonder gaan leven door meer te bewegen en sterker te worden. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van je eigen fitheid zodat je een persoonlijk trainingsschema kunt opstellen
  • Kennis van de vijf grondmotorische vaardigheden van training en weten hoe je elke vaardigheid goed kunt trainen
  • Weten waar een goede en volledige fysieke training uit bestaat, van warming-up tot cooling-down
  • Afstemmen van de intensiteit van een training op je specifieke trainingsdoel

Duur en studiebelasting

De online training ‘Fit en Sterk in 4 weken’ duurt ongeveer 4 weken. Deze oefeningen voer je dagelijks uit, waarbij je ieder dag een stukje fitter wordt en iets nieuws leert!

Doelgroep

Deze training past bij iedereen die gedisciplineerd en gestructureerd conditie wil opbouwen en fitter wil worden. Het is belangrijk dat je in de basis gezond bent. Heb je blessures, start deze training dan pas als je volledig hersteld bent. Deze training biedt geen medische begeleiding. Heb je gezondheidsklachten, dan is het altijd raadzaam eerst een arts of andere specialist te raadplegen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Bewegen, Instructies en procedures opvolgen, Leren.

Lesmaterialen

De online training ‘Fit en sterk in 4 weken’ bestaat uit dagelijks verschillende oefeningen, informatie over lichamelijke beweging en inzicht in je motoriek en het effect van bewegen.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Als je een training volledig afrondt, dan ontvang je van de opleider een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn volledigheid.
  2. Is de training klaar dan ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail.
  3. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en klik je op ‘Mijn Dashboard”. Hier kun je kiezen voor de training waar je het certificaat van wilt downloaden. Na kiezen van de juiste training scrol je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: het certificaat komt pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus!

Succes!