Motiverende gesprekken voeren

Online cursus Motiverende gesprekken voeren

Motivational interviewing of motiverende gesprekken voeren is een veel gebruikte techniek van communiceren om het beste uit je gesprekspartner te halen. In deze online training leer je de basistechniek met veel opdrachten en oefeningen voor in je eigen werk. De perfecte manier om kennis te maken met de methode en deze direct toe te passen.

Motivational interviewing of motiverende gespreksvoering is een veel gebruikte techniek van communiceren. De techniek is eenvoudig aan te leren maar vraagt veel oefening in de praktijk om hem echt te gaan beheersen. In deze online training leer je de basistechniek met veel opdrachten en oefeningen voor in je eigen werk. De perfecte manier om kennis te maken met de methode en deze direct toe te passen.

Doel van de cursus

In de online training 'Motiverende gesprekken voeren' maak je kennis met de gesprekstechniek motiverende gespreksvoering. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van techniek motiverende gespreksvoering
  • Toepassen van techniek motiverende gespreksvoering

Duur en studiebelasting

De online training 'Motiverende gesprekken voeren' duurt ongeveer 4 weken. 

Doelgroep

Deze online training is ontwikkeld voor iedereen die deze gesprekstechniek wil leren. Voorkennis van motivational interviewing is niet noodzakelijk. Wel is het handig als je op reguliere basis gesprekken voert waarvoor de techniek relevant is. Zo kan je het geleerde direct toepassen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Coachen, Gesprekken voeren.

Lesmaterialen

De online training 'Motiverende gesprekken voeren' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Deze online cursus wordt afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.