ANBI Stichting Nationale Talentenbank

ANBI Stichting Nationale Talentenbank

ANBI Stichting Nationale Talentenbank | Voor een 100% open en inclusieve arbeidsmarkt!

In Nederland zitten meer dan 100.000 mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking nog steeds werkloos thuis. Ze willen graag werken, maar krijgen de kans niet. Mede omdat er weinig terecht komt van de afspraken die het kabinet maakt om banen te creëren voor deze doelgroep maar vooral omdat de groep onvoldoende in beeld komt bij werkgevers.

Werkzoekenden

Nationale Talentenbank is een 100% open online platform waarop werkzoekenden met een arbeidsbeperking een professioneel loopbaanprofiel kunnen aanmaken. Natuurlijk vermelden zij hun opleiding en werkervaring, maar daarnaast komen ook hun praktische, persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden aan bod. Zo krijgen werkgevers die een vacature willen invullen een heel compleet beeld. 

Opleidingen en cursussen

Met behulp van de 550 actuele online cursussen die op het platform worden aangeboden kunnen werkzoekenden zichzelf verder ontwikkelen en voorbereiden op een baan. Want naast een uitgebreide profilering bij werkgevers, geeft Nationale Talentenbank je namelijk ook de kans online trainingen te volgen. Naast trainingen worden er ook webinars gegeven, bijvoorbeeld over hoe je een LinkedIn-profiel aanmaakt of hoe je moet solliciteren. Mensen die een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) hebben afgesloten, kunnen in overleg met hun jobcoach de cursussen volgen die voor hen belangrijk zijn. Het zorgt ervoor dat zij goed zijn voorbereid en zo makkelijker de overstap maken naar betaald werk.

Werkgevers

Nationale Talentenbank is het enige initiatief waarbij Werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt direct zichtbaar worden voor bedrijven. Voor bedrijven die vanuit MVO-oogpunt een bijdrage willen leveren aan de arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten, is Nationale Talentenbank daarom een enorme uitkomst. Via de uitgebreide databank vinden zij namelijk makkelijk en snel geschikte kandidaten en leggen direct, zonder tussenkomst van derden, contact met hen. Naast de unieke mogelijkheid om zelf kandidaten te zoeken kunnen bedrijven hun vacatures onbeperkt plaatsen op het portal. Uiteraard is ook dit volledig gratis!

Partners

De Nationale Talentenbank werkt samen met gerenommeerde partners zoals At Monday, Icademy, Studdy en Speaklive. Door met deze partijen de handen ineen te slaan, levert Nationale Talentenbank een professionele en concrete bijdrage om de zichtbaarheid én de kansen van arbeidsbeperkten op de arbeidsmarkt te vergroten.

Help je mee met het realiseren van een 100% open arbeidsmarkt?