Nationale Talentenbank | Durf te dromen!
In Nederland zitten meer dan 200.000 mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking nog steeds werkloos thuis. Ze willen graag werken, maar krijgen de kans niet. Deels omdat het UWV en gemeenten niet over voldoende middelen en tijd beschikken, deels omdat er onvoldoende terecht komt van afspraken met het kabinet om banen te creëren voor deze doelgroep.
Durf te dromen
Nationale Talentenbank is er voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die mee wil doen in de samenleving. Op NTB helpen we je met het vinden en presenteren van jouw dromen en ambities. Dit is kosteloos en 100% transparant.
Bereik je dromen
Naast het vinden en presenteren van dromen en ambities helpen we je ook met het zetten van kleine stappen om deze te bereiken. Op het platform kun je je verder ontwikkelen en voorbereiden op een baan. We doen dat door in samenwerking met 18 Nederlandse topopleiders ruim 550 online trainingen, cursussen en assessments aan te bieden. Overleg met je coach wat voor jou mogelijk is!
Help mee om dromen te realiseren
Ook bedrijven hebben ambities en dromen. Deel deze visie, missie en dromen op Nationale Talentenbank en laat je vinden. Meedoen is uiteraard volledig gratis. Zoek je medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt? Kijk en vind ze direct op NTB!
Onze doelstelling
Onze doelstelling is het creëren van een inclusief platform waarop individuen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten en ervaringen kunnen presenteren en waar werkgevers actief kunnen zoeken naar geschikte kandidaten.
Bestaansrecht en werkwijze
Het bestaansrecht van de Nationale Talentenbank ligt in het bevorderen van inclusie, het ontdekken en benutten van talent, het faciliteren van matches tussen werkgevers en kandidaten, het stimuleren van samenwerking en het creëren van bewustwording rondom de doelgroep van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Om dit concreet te maken, bieden we een gratis profiel aan waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun persoonlijke gegevens, werkervaring en ambities/dromen kunnen delen. Dit stelt hen in staat om zichzelf op een professionele manier te presenteren aan potentiële werkgevers.
Daarnaast bieden we een scala aan online cursussen, e-books en audio-boeken aan. Deze educatieve bronnen helpen individuen met een afstand tot de arbeidsmarkt om hun vaardigheden en kennis verder te ontwikkelen, waardoor ze beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt.
Tegelijkertijd kunnen organisaties die op zoek zijn naar werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt zich gratis presenteren op het portal. Dit stelt hen in staat om actief te zoeken naar geschikte kandidaten die aansluiten bij hun specifieke behoeften.
Financiering en verantwoording
Op dit moment kunnen met beperkte donaties die binnenkomen op onze IBAN NL71INGB0008099891 de kosten worden gedekt voor het operationeel houden van het portal, met inbegrip van het in de lucht houden en het onderhoud ervan, zodat het beschikbaar blijft voor degenen die er baat bij hebben. Er is geen sprake van huur- en bijkomende kosten voor een bedrijfsruimte, aangezien deze ter beschikking wordt gesteld door een bevriend collega-bedrijf. Dit helpt bij het beperken van de operationele kosten.
Bij meer donaties wil NTB inzetten op marketing en promotie. Denk hierbij aan radio- en TV- reclame, LinkedIn-campagnes, online advertenties en samenwerkingen en partnerschappen zowel in de non-profit als commerciële sector om de zichtbaarheid van de Nationale Talentenbank te vergroten. Daarnaast is het belangrijk om te blijven investeren in de professionalisering van het portal.
De donaties ontvangt NTB door bij collega-bedrijven NTB onder de aandacht te brengen en hen op de hoogte te stellen van het belang dat deze doelgroep heeft bij het vinden van een (betaalde) baan. De donaties worden beheerd door het bestuur van NTB en enkel besteed ter vergroting van de naamsbekendheid en het bestaansrecht van de stichting. Zowel het bestuur als overige vrijwilligers doen het werk voor Nationale Talentenbank onbezoldigd.
Bekijk hier het meest recente jaarverslag