Fotograferen en bewerken

Online cursus Fotograferen en bewerken

Fotograferen en bewerken | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Fotograferen en bewerken doet vrijwel iedereen, niet alleen als hobby maar vooral nu social media steeds belangrijker wordt, ook zakelijk. Een góede foto maken is echter wat anders dan op een knopje drukken. Daarvoor moet je niet alleen het juiste voorwerp of de juiste situatie voor de digitale spiegelreflexcamera hebben. Je moet  ook inzicht hebben in enkele technische aspecten rondom digitaal fotograferen. Zo maak je de leukste foto's!

Doel van de cursus

In deze online cursus 'Fotograferen en bewerken' vind je veel tips die je kunnen helpen om mooie plaatjes te maken van dat ene fantastische moment of die prachtige vakantieplek. Elk hoofdstuk van deze fotocursus bevat tips van professionele fotografen, die telkens een ander aspect van digitale fotografie belichten. Hopelijk behoren mislukte digitale foto's dankzij deze supertips vanaf nu tot het verleden!

Wat kan je of ken je na de cursus

 • Kennis van basistips voor fotograferen
 • Comprimeren in Photoshop
 • Kennis van uitgebreide opties per bestandstype in photoshop
 • Kennis van de laadtijd van de foto
 • Kennis van SEO factoren 
 • Toepassen van tips over kijkrichting en conversiedoelwit
 • Basistips voor een goede profielfoto
 • Relevante foto’s voor je doelgroep
 • Kennis van de eisen waaraan een productfoto moet voldoen
 • Fotomarketingtactieken toepassen op social media
 • Van je fotoblog een marketinginstrument maken

Duur en studiebelasting

De cursus 'Fotograferen en bewerken' duurt ongeveer 20 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 30 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor marketingmanagers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Deze online cursus is geschikt voor iedereen die graag aan de slag wil gaan met fotografie. Advies vooropleiding: mbo-niveau-2.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: nauwkeurig werken, reactievermogen, anticiperen, visualiseren, timing, bewegingen vastleggen en onopvallend werken. 

Lesmaterialen

De cursus 'Fotograferen en bewerken' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Instructie werken met foto's. Aanvullend lesmateriaal: Fotomarketing.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 61 modules. 

Toetsing

De cursus 'Fotograferen en bewerken' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!