Gelukkig leven

Online cursus Gelukkig leven

Hoeveel heeft geluk te maken met de eisen die jij aan het leven stelt? Wanneer is een mens eigenlijk gelukkig? Hoe eenvoudig of hoe moeilijk is geluk te beïnvloeden? Dit zijn vragen die op een heldere manier aan de orde komen in de online cursus 'Gelukkig leven'. 

Hoeveel heeft geluk te maken met de eisen die jij aan het leven stelt? Wanneer is een mens eigenlijk gelukkig? Hoe eenvoudig of hoe moeilijk is geluk te beïnvloeden? In deze online training komt het allemaal aan bod. Het is niet dé oplossing voor al jouw mogelijke problemen op het gebied van wel of niet gelukkig zijn, maar het biedt wel een duidelijk overzicht van de voornaamste dingen om met voldoening te leven. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Gelukkig leven' leert je meer over de waarde van geluk, met veel aandacht voor bewustwording en zelfvertrouwen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Meer kennis over de betekenis van geluk, vanuit diverse wereldbeschouwingen
  • Zicht op de waarde van geluk
  • Je kent jouw voorwaarden, grenzen en mogelijkheden voor een gelukkig leven
  • Meer bewustwording en zelfvertrouwen
  • Duidelijk overzicht van de voornaamste dingen om met voldoening te leven

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Gelukkig leven' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die er om wat voor reden dan ook aan toe is om gerichter na te denken over wat een 'Gelukkig leven' eigenlijk is. 

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Grenzen stellen, Reflecteren.

Lesmaterialen

De cursus 'Gelukkig leven' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Samenvatting, Document over stoppen met piekeren, Vragenlijst.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Gelukkig leven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!