Verzekeringen

Online cursus Verzekeringen

In de online cursus 'Verzekeringen' wordt op een rij gezet wanneer en op welke manier het sluiten van bepaalde verzekeringen voor jou en je bedrijf belangrijk zijn. Alle afwegingen worden hierbij op een rijtje gezet.

Zakendoen is risico nemen. Toch zijn er goede manieren te bedenken om risico's terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau. Het sluiten van een uitgekiend pakket aan verzekeringen hoort daarbij. In de online training 'Verzekeringen' wordt op een rij gezet wanneer en op welke manier het sluiten van bepaalde verzekeringen voor jou en je bedrijf belangrijk kunnen zijn. Welke afwegingen maak je daarbij, welke zijn daarbij echt zinvol en welke niet?

Doel van de cursus

De online cursus 'Verzekeringen' leert je alles over verzekeren binnen je bedrijf.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Weloverwogen afwegingen maken welke bedrijfsverzekeringen voor jou nodig zijn
  • Kennis van begrippen als 'premie', 'eigen risico', 'onderverzekering'
  • Kennis van diverse soorten verzekeringen als schadeverzekeringen, levensverzekeringen en bedrijfsverzekeringen
  • Toepassen van tips bij een verzekeringsaanvraag

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Verzekeringen' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het maken van keuzes op het gebied van verzekeringen in verband met het opzetten en in stand houden van een onderneming. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Onderzoeken, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Verzekeringen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Vragenlijst, Leerjournaal, Stappenplan verzekeringen, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module

Toetsing

De online cursus 'Verzekeringen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!