The 7 Habits of Highly Effective People & The 8th Habit

The 7 Habits of Highly Effective People & The 8th Habit

Als je dingen in en met je leven wilt, heb je veel werk te verzetten. Niet alleen rond wat je wilt bereiken; het vergt om te beginnen vooral veel innerlijk werk. The 7 Habits of Highly Effective People (met later The 8th Habit) werd hier een ultiem populaire handleiding voor. Tijd om je persoonlijke potentieel te ontginnen.

The 7 Habits of Highly Effective People & The 8th Habit (Samenvatting)

Als je dingen in en met je leven wilt, heb je veel werk te verzetten. Niet alleen rond wat je wilt bereiken; het vergt om te beginnen vooral veel innerlijk werk. The 7 Habits of Highly Effective People (met later The 8th Habit) werd hier een ultiem populaire handleiding voor. Tijd om je persoonlijke potentieel te ontginnen. Lees meer.....

 

De auteur

Stephen R. Covey  was een Amerikaans auteur. Hij schreef onder andere de bestseller The Seven Habits of Highly Effective People. Covey leefde met zijn vrouw Sandra en familie in Provo (Utah), waar ook de Brigham Young Universiteit is gevestigd. Covey was praktiserend lid van de Mormoonse kerk, waarvoor hij twee jaar in Engeland missioneerde. Dr. Covey gaf les aan de universiteit voordat hij succes had na het uitbrengen van zijn boek.

 

Over de samenvattingen

De samenvattingen van SpeedMBA zijn ultracompact. Of het origineel nu een boek van 200 of van 500 pagina’s is, steeds krijg je in het equivalent van 1,5 tot 2 A4 de gehele essentie van het boek mee. Voor de één is dit de ideale lengte om de kernboodschappen mee te pakken, voor de ander kan het als een aftasting dienen om het echte boek te gaan lezen.

 

De samenvatter Machiel Emmering

Machiel studeerde economie en bedrijfskunde, en is gepromoveerd bij Nyenrode. Hij past dit toe als management consultant, trainer, projectmanager, en ondernemer.

Hij werkte voor o.a. DNB, Sara Lee en Philips, en sinds 2007 als zzp’er voor corporates (o.a. ING, MasterCard, eBay), ministeries (o.a. EZ, I&W, VWS), en grote MKB’ers (o.a. Heerema, TFG, TOPdesk).

Machiel heeft vele artikelen en een diverse boeken geschreven, waaronder Het Bedrijf, de verkorte handleiding en 100 Business Bites. Zijn stijl is los en informeel, maar hij zit wel strak op inhoud. Zijn “ding” is om omvangrijke en schijnbaar complexe gebieden toch logisch, compact en toegankelijk voor iedereen te maken. Zo ontstonden ook de samenvattingen van SpeedMBA. 

Aanpassingsvermogen
Besluitvaardigheid
Betrokkenheid
Initiatief nemen
Integriteit
Luisteren
Motiveren
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Plannen en organiseren
Prioritering
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Toewijding
Zelfinzicht
Zelfvertrouwen