New Business development (MBA)

Online cursus New Business development (MBA)

New Business development (MBA) | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

New business development is het domein van start-ups, innovatie, en nieuwe strategische projecten van bestaande bedrijven. Nieuwe business ontwikkelen dus. Hier is sleutelen aan en verbeteren van het gevestigde niet aan de orde (zoals bij strategie het geval is – zie ook die deelcursus). Je moet alles immers nog uitkristalliseren en opbouwen. Kerntaken zijn het gedegen uitdenken van wát de business moet worden, en het gedegen uitwerken en aanpakken hoe je dit gaat realiseren. Deze SpeedMBA cursus gaat dus over welk huiswerk rond nieuwe business je goed moet doen, om vervolgens effectiever en doordachter te kunnen handelen. Met aanwijzingen en tools om het Waarom, Wat en Hoe uit te denken.

Doel van de cursus

Doel is om je te leren nieuwe bedrijvigheid meer solide op te starten en blinde vlekken te voorkomen. Aan nieuwe business kunnen stevige risico’s zitten; niet voor niets faalt 60-80% binnen een paar jaar. Reden temeer om op z’n minst je huiswerk goed te doen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Beter snappen waarom je nieuwe business wilt ontwikkelen, en wat de relevantie van die waarom-vraag is
  • Beter uitdenken van wát je wilt ontwikkelen, en voorkomen van blinde vlekken daarin
  • Beter toetsen van de financiële haalbaarheid en wenselijkheid van je initiatief
  • Beter in kaart brengen wanneer je wat wilt lanceren en wat er allemaal moet gebeuren
  • Betere systematiek in het managen van al die activiteit

Duur en studiebelasting

De cursus 'New Business Development (MBA)' duurt 8 tot 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen en de opgedane kennis verrijken met omringende inzichten, duik dan nog een slag dieper in het meegeleverde e-boek. De totale studiebelasting bedraagt dan 16 tot 20 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die bereid is om enig huiswerk te doen om plannen voor nieuwe business meer solide op te starten. Dat kan vanuit een startup of een gevestigd bedrijf zijn. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: beter afwegen waarom je aan nieuwe business zou doen, ruimere blik hebben op het volledige plaatje, nauwkeurigere invulling van alles wat het vergt, doorrekenen van financiële implicaties, planning, opsplitsing van werk, inzicht in opties voor projectmanagement.

Lesmaterialen

De cursus 'New Business Development (MBA)' bestaat uit: een algemene introductiemodule, video’s, slides, een toets, een certificaat en het boek 'Het Bedrijf'.

Opbouw van de cursus

'New Business Development (MBA)' begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar deze cursus een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Het geeft je het hele raamwerk waarin je alles van je business kan plaatsen. Daarmee wordt ook de positie van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk. Dit deel duur ruim een half uur. Als je de introductiemodule niet kijkt, mis je niks ten aanzien van dit specifieke cursusonderwerp.  

Dan volgen de video’s van 'New Business Development'. Deze duren bij elkaar anderhalf uur. Vervolgens kan je de bijbehorende slides nog een keer in je eigen tempo doornemen. Daarna raden we je aan het betreffende hoofdstuk uit het e-boek te lezen. Ook kan je de bijbehorende toets maken. Tot slot moedigen we je aan je verder te verdiepen in het e-boek, om meer te begrijpen van de plek van 'New Business Development' in de rest van alle hoofdgebieden van business.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 secties. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen, moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Ambitie
Besluitvaardigheid
Creativiteit
Durf
Initiatief nemen
Klantgerichtheid
Omgevingsbewustzijn
Onafhankelijkheid
Overtuigingskracht
Snel schakelen
Toekomstvisie
Toewijding