Management (MBA)

Online cursus Management (MBA)

Management (MBA) | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Zelfs als je bedrijf op orde is, moet je doorlopende aandacht hebben voor en sturing op de gezondheid van het bedrijf als geheel. Daar gaat management over. Dit speelt zich af op verschillende niveaus. Een bedrijf moet gezond zijn in relatie tot de buitenwereld, en tot de binnenwereld. In deze SpeedMBA cursus wordt uitgelegd wat management in de kern is (het is niet zoiets als 'mensen optimaal aansturen'), waarom het zo’n uitdaging is, en hoe je meer grip krijgt, met vijf aanpakken om beheersing te vergroten, o.a. via diverse praktische tools en aanwijzingen.

Doel van de cursus

Doel is om je te leren hoe je je managementgrip op de zaak kan vergroten, zodat je meer pro-actief kan bouwen aan het bedrijf, en minder reactief ad hoc issues aan het oplossen bent. Ook ga je snappen dat je misschien maar tot beperkte hoogte grip wilt, vanwege de implicaties die vergaande drang tot controle en beheersing heeft.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van management: wat is het, wat is de noodzaak, wat is de kerntaak, wat is de focus, en dit op drie niveaus
  • Kennis van hoe management werkt: wat manage je eigenlijk, wat zijn de stappen in de mentale lus die je steeds doorloopt, welke implicaties heeft dat voor wat je allemaal zou moeten weten, en wat zijn intrinsieke, complicerende factoren
  • Verbeteren van management: o.a. systematiek bouwen, managementmodellen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Management (MBA)' duurt 8 tot 10 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen en de opgedane kennis verrijken met omringende inzichten, duik dan nog een slag dieper in het meegeleverde e-boek. De totale studiebelasting bedraagt dan 16 tot 20 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die de managementtaak wil aanscherpen om meer grip op de zaak te krijgen, en het gevoel van ad hoc besturing (vooral reageren op issues die voortdurend voorbijkomen) te verminderen. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: bewustzijn van de essentie van de managementtaak, focus op datgene waar het om gaat, betere beslissingen door bewustere omgang met de besliscyclus, beter organiseren van informatiebehoeften, beter systematiseren van de managementinspanning.

Lesmaterialen

De cursus 'Management (MBA)' bestaat uit: een algemene introductiemodule, video’s, slides, een toets, een certificaat en het boek 'Het Bedrijf'. 

Opbouw van de cursus

'Management (MBA)' begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar deze cursus een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Het geeft je het hele raamwerk waarin je alles van je business kan plaatsen. Daarmee wordt ook de positie van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk. Dit deel duur ruim een half uur. Als je de introductiemodule niet kijkt, mis je niks ten aanzien van dit specifieke cursusonderwerp.  

Dan volgen de video’s van Management. Deze duren bij elkaar 1,5 uur. Vervolgens kan je de bijbehorende slides nog een keer in je eigen tempo doornemen. Daarna raden we je aan het betreffende hoofdstuk uit het e-boek te lezen. Ook kan je de bijbehorende toets maken. Tot slot moedigen we je aan je verder te verdiepen in het e-boek, om meer te begrijpen van de plek van Management in de rest van alle hoofdgebieden van business.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 secties. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Aanpassingsvermogen
Ambitie
Anticiperen
Besluitvaardigheid
Discipline
Durf
Informatie-analyse
Omgang met details
Omgevingsbewustzijn
Oordeelsvorming
Organisatiegericht aansturen
Plannen en organiseren
Prioritering
Probleemanalyse
Samenbindend leiderschap