Mensen mobiliseren (MBA)

Online cursus Mensen mobiliseren (MBA)

Mensen mobiliseren (MBA) | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Bedrijfsvoering moet goed worden uitgevoerd (door bijv. werknemers en leveranciers) en ondersteund (door bijv. klanten en aandeelhouders). Vanwege deze afhankelijkheid is aandacht nodig voor de juiste betrekkingen. Alle stakeholders in een bedrijf hebben namelijk een keuze tussen jou of vele anderen. Ze werken alleen mee als ze in voldoende mate krijgen waarvoor ze erin zitten. Anders krijg je klachten, ziekmeldingen, obstructie, eisen, druk, slechte exposure, of lopen ze gewoon weg. Aangezien je niet wilt dat dát je werkfocus wordt, moet je alle relevante mensen optimaal mobiliseren. Deze SpeedMBA cursus geeft je hiervoor alle invalshoeken.

Doel van de cursus

Doel is om je te leren anderen optimaal in beweging te brengen voor hun beste buy-in, zodat je niet of minder te maken hebt met alle mogelijke negatieve 'inbreng' van mensen (ziekte, klachten, gebrek aan productiviteit, slechte exposure, etc).

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Mensen mobiliseren: de relevantie, de diverse contexten
  • Kennis van human resource management: in-, door- en uitstroom van mensen, motivatie
  • Kennis van tijdelijke verbanden: teammanagement, changemanagement
  • Goed houden van banden: stakeholdermanagement, relatiemanagement, cultuurbesef

Duur en studiebelasting

De cursus 'Mensen mobiliseren (MBA)' duurt 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen en de opgedane kennis verrijken met omringende inzichten, duik dan nog een slag dieper in het meegeleverde e-boek. De totale studiebelasting bedraagt dan 16 tot 20 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die veel omgaat met groepen mensen die van belang zijn voor de bedrijfsprestaties. Advies vooropleiding: HBO bachelor.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: beter human resource management, mensen motiveren, teammanagement, changemanagement, relatiemanagement, stakeholdermanagement, cultuursensitiviteit.

Lesmaterialen

De cursus 'Mensen mobiliseren (MBA)' bestaat uit: een algemene introductiemodule, video’s, slides, een toets, een certificaat en het boek 'Het Bedrijf'.

Opbouw van de cursus

'Mensen mobiliseren (MBA)' begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar deze cursus een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Het geeft je het hele raamwerk waarin je alles van je business kan plaatsen. Daarmee wordt ook de positie van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk. Dit deel duur ruim een half uur. Als je de introductiemodule niet kijkt, mis je niks ten aanzien van dit specifieke cursusonderwerp.  

Dan volgen de video’s van 'Mensen mobiliseren'. Deze duren bij elkaar 1 uur. Vervolgens kan je de bijbehorende slides nog een keer in je eigen tempo doornemen. Daarna raden we je aan het betreffende hoofdstuk uit het e-boek te lezen. Ook kan je de bijbehorende toets maken. Tot slot moedigen we je aan je verder te verdiepen in het e-boek, om meer te begrijpen van de plek van 'Mensen mobiliseren' in de rest van alle hoofdgebieden van business.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 secties. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Betrokkenheid
Delegeren
Energie
Initiatief nemen
Integriteit
Luisteren
Mondelinge vaardigheid
Motiveren
Netwerkvaardigheid
Omgevingsbewustzijn
Ontwikkelen medewerkers
Organisatiegericht aansturen
Samenbindend leiderschap
Samenwerken
Toewijding