Personeelskosten bewaken en bijsturen

Online cursus Personeelskosten bewaken en bijsturen

Hoe bewaak je de belangrijke kostenpost 'personeel' en hoe stuur je desgewenst bij? Deze en andere vragen worden op een compacte en praktische manier besproken in deze online cursus.

Je bent niet de eerste en ook niet de enige als je ontdekt dat de kostenpost 'personeel' grote verschillen laat zien tussen wat op de begroting staat en wat er uiteindelijk wordt gerealiseerd. Hoe bewaak je deze belangrijke post en hoe stuur je desgewenst bij? Deze en andere vragen worden op een compacte en praktische manier besproken in deze training.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Bewaken en bijsturen van personeelskosten' leer je de basis van het bewaken en bijsturen van je organisatie, bekeken vanuit het perspectief van personeelsmanagement. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de opbouw van personeelskosten
  • Kennis van de combinatie loon en productiviteit
  • Werken met uurlonen
  • Beter plannen van uren
  • Systematisch opzetten van managementinformatie
  • Overzicht van wat mensen binnen je bedrijf kosten en opleveren

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Bewaken en bijsturen van personeelskosten' duurt ongeveer 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die bedrijfsmatig wil denken en handelen en tegelijkertijd oog heeft voor de diverse (persoonlijke) belangen die binnen een bedrijf een rol spelen.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Personeelskosten bewaken en bijsturen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Praktijkopdrachten, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Personeelskosten bewaken en bijsturen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!