Doelgerichte werkplanning

Online cursus Doelgerichte werkplanning

Doelgerichte werkplanning | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Op de werkvloer ontwikkelt iedereen na verloop van tijd een eigen stijl. Dat geldt zeker voor het plannen van werkzaamheden. Die stijl kan bestaan uit helemaal niets plannen. Anderen denken dat zo strak mogelijk plannen het beste resultaat oplevert. In alle gevallen is het goed om bepaalde gewoonten op het gebied van werkplanning eens kritisch te bekijken. Deze online cursus geeft je nieuwe inzichten op dit vlak.

Doel van de cursus

De online cursus 'Doelgerichte werkplanning' leert hoe je via timemanagement je tijd en talent (of dat van medewerkers) optimaal benut.

Wat kan of ken je na de cursus

  • De juiste vragen stellen om een goede planning te kunnen maken (wat, wie, wanneer, hoe lang mag een taak duren, hulpmiddelen en resultaten)
  • Informatie verkrijgen voor het maken van een planning (denk aan personeelsbezetting, contracturen, herkennen van kwaliteiten en competenties van medewerkers)
  • Opstellen van een werkplanning in drie stappen
  • Evalueren van een werkplanning

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Doelgerichte werkplanning' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het plannen van zijn eigen werk of dat van een groep medewerkers. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Samenwerken en overleggen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren.

Lesmaterialen

De cursus 'Doelgerichte werkplanning' bestaat uit: Praktijkopdrachten, Instructie werkplanning opstellen, Audioboek 'Expert tips voor Moeiteloos Werken'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Doelgerichte werkplanning' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!