Belastingen voor de ondernemer

Online cursus Belastingen voor de ondernemer

Leuker kunnen ze het niet maken. Ook niet altijd gemakkelijker. Daarom is het handig in ieder geval op hoofdlijnen te weten wat je als ondernemer van de fiscus kunt verwachten. Daarin verandert vrij geregeld het één en ander. Als je up-to-date geïnformeerd wilt zijn, is deze online cursus beslist een aanrader.

Leuker kunnen ze het niet maken. Ook niet altijd gemakkelijker. Daarom is het handig in ieder geval op hoofdlijnen te weten wat je als ondernemer van de fiscus kunt verwachten. Daarin verandert vrij geregeld het één en ander. Als je up-to-date geïnformeerd wilt zijn, is deze online cursus beslist een aanrader.

Doel van de cursus

De online cursus 'Belastingen voor de ondernemer' behandelt kort en overzichtelijk de hoofdzaken van wat je als ondernemer over de belastingen moet weten. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van de hoofdzaken over belastingen
  • Kennis van relatie van de Belastingdienst tot ondernemers
  • Kennis van Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, Omzetbelasting (btw), Dividendbelasting
  • Kennis van fiscale faciliteiten
  • Kennis van betalen van belastingen
  • Kennis van aftrekposten

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Belastingen voor de ondernemer' duurt circa 50 mintuen. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor ongeveer 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die up-to-date op de hoogte wil zijn van wat de huidige belastingwetgeving betekent voor bedrijven.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Belastingen voor de ondernemer' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Verwerkingsvragen, Controlevragen, Samenvatting, Informatie kortingen, aftrekposten en fiscale faciliteiten, Aanbevolen aanpak.

Toetsing

De online cursus 'Belastingen voor de ondernemer' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!