De wet op internet

Online cursus De wet op het internet

Of je nu een webwinkel hebt, of gewoon je bedrijf online wilt presenteren, het is niet altijd duidelijk of je de zaken juridisch wel op orde hebt. Deze online cursus geeft je een duidelijk overzicht van de juridische kanten van het internet.

Voor de meeste ondernemers is internet niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Of je nu een webwinkel hebt, of gewoon je bedrijf online wilt presenteren, het is niet altijd duidelijk of je de zaken juridisch op orde hebt. Deze online cursus geeft je een duidelijk overzicht van de juridische kanten van het internet. Er wordt aandacht besteed aan het auteursrecht, het merkenrecht, het sluiten van overeenkomsten en het betalen via internet, de eisen die gelden voor webwinkels, en het gebruik van software.

Doel van de cursus

De online cursus 'De wet op het internet' geeft je op een praktische manier inzicht in de rechtskundige (juridische) aspecten van werken op en via internet. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Zicht op juridische aspecten van werken op en via internet
  • Je hebt kennisgemaakt met internetrecht voor je webwinkel of website
  • Weten wanneer iets plagiaat is of niet
  • Eisen aan betalen via internet

Duur en studiebelasting

De e-learning 'De wet op het internet' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor zzp'ers, kleine ondernemers, starters en potentiële ondernemers met een website of webwinkel. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Ethisch en integer handelen, Vakdeskundigheid toepassen, Instructies en procedures opvolgen, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'De wet op het internet' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Begrippenlijst, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Leerjournaal, Samenvatting, Checklist auteursrecht, Checklist overeenkomsten via internet.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'De wet op het internet' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!