SWOT-analyse

Online cursus SWOT-analyse

SWOT is de afkorting van de Engelse woorden Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. Deze online cursus legt je in gewoon Nederlands uit hoe je je sterke en zwakke punten, je mogelijkheden en je kansen op een effectieve manier in beeld kunt krijgen. De SWOT-analyse is overal en altijd toepasbaar. Voor iedereen die van kansen mogelijkheden wil maken, zoals ondernemers.

Deze online cursus legt je in gewoon Nederlands uit hoe je je sterke en zwakke punten, je mogelijkheden en je kansen op een effectieve manier in beeld kunt krijgen. De SWOT-analyse is overal en altijd toepasbaar. Je sterke punten naast je zwakke punten zetten. Goed kijken, vergelijken, combinaties uitproberen, en zo ontdekken dat er nog zoveel meer mogelijkheden bestaan. Dat is de beproefde methode om het beste uit jezelf en je onderneming te kunnen halen. SWOT is de afkorting van de Engelse woorden Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. 

Doel van de cursus

In de e-learning 'SWOT-analyse' leer je stap voor stap hoe je een sterkte-zwakteanalyse opzet en effectief kunt toepassen. De online training is opgebouwd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Probleemanalyse maken voordat je een besluit neemt
  • Sterkte-zwakteanalyse opzetten en toepassen
  • Volgens de SWOT-methode selecteren
  • Volgens SWOT-methode logische prioriteiten stellen
  • Werken met confrontatiematrix
  • Strategieën bedenken

Duur en studiebelasting

De e-learning 'SWOT-analyse' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is in de eerste plaats bestemd voor ondernemers, maar verder geschikt voor iedereen die van kansen mogelijkheden wil maken. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'SWOT-analyse' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Werkbladen, Praktijkopdracht, Strategische mogelijkhedenkaart SWOT, Formulieren SWOT-analyse, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'SWOT-analyse' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!