De wereld van wijn

Online cursus De wereld van wijn

Ga met ons mee op een reis in de wereld van wijn! Of je nu een beginnende wijnliefhebber bent of iemand met enige ervaring, deze cursus zal je inzicht in wijn verdiepen en je smaakpapillen verrijken.

Deze cursus neemt je mee op een betoverende reis door de geschiedenis, de productie en de genoegens van wijn. Van de oude beschavingen tot de moderne tijd, van de glooiende wijngaarden tot de sprankelende proeverijen, we verkennen de diepten van de wijncultuur. Ontdek de geheimen achter de smaken, leer de taal van de sommelier spreken en laat je verleiden door de harmonieuze combinaties van wijn en gerechten. Bereid je voor op een smakelijk avontuur dat al je zintuigen zal prikkelen en je liefde voor wijn zal verdiepen. 

Doel van de cursus

Het doel van de cursus ‘De wereld van wijn’ is om je een diepgaand begrip van wijn te bieden, van de geschiedenis en productie tot het proeven en combineren met voedsel, om zo je waardering en kennis van wijn te vergroten.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Leer over de geschiedenis en hoe wijn is veranderd.

  • Begrijp de woorden die mensen gebruiken als ze praten over wijn.
  • Ontdek welke druiven worden gebruikt om wijn te maken en waar ze vandaan komen.
  • Leer hoe wijn wordt gemaakt, van druif tot fles.
  • Oefen met ruiken en proeven van wijn om een pro-wijnproever te worden.
  • Leer welk eten goed smaakt met welke wijn. 

Duur en studiebelasting

De cursus ‘De wereld van wijn’ duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan alle opdrachten en probeer dan de informatie gelijk in de praktijk toe te passen. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer wil weten over wijn, of wijnliefhebbers die hun kennis willen vergroten en meer zelfvertrouwen willen krijgen in het selecteren en genieten van wijn. Er is geen vooropleiding voor nodig.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Aandacht voor detail, analytisch denken, proefvaardigheden en creativiteit.

Lesmaterialen

De cursus ‘De wereld van wijn’ bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, interessante weetjes, toetsvragen en opdrachten.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus ‘De wereld van wijn’ bevat enkele toetsvragen en opdrachten.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Omgang met details
Oordeelsvorming
Schriftelijke vaardigheid