Aardappelen, groente & fruit

Online cursus Aardappelen, Groenten & Fruit

Hoe herken je of iets vers is en hoe houd je het ook zo lang mogelijk goed? In de horeca moet je vanzelfsprekend weten met welke producten je werkt en welke eigenschappen deze hebben. In deze online training leer je de kenmerken van aardappel-, groente- en fruitproducten kennen, ook wel AGF-producten genoemd.

Hoe herken je of iets vers is en hoe houd je het ook zo lang mogelijk goed? In de horeca moet je vanzelfsprekend weten met welke producten je werkt en welke eigenschappen deze hebben. In deze online cursus leer je de kenmerken van aardappel-, groente- en fruitproducten kennen, ook wel AGF-producten genoemd. Hierna weet jij hoe je deze producten het beste kunt verwerken en kan je de gast uitleggen waarom aardbeien midden in de winter niet op de menukaart staan!

Doel van de cursus

De online cursus 'Aardappelen, Groenten & Fruit' is een eerste kennismaking met het vak van kok. Je leert meer over de eigenschappen van aardappelen, groenten en fruit. En natuurlijk over hoe je deze producten kunt verwerken en bewaren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van aardappelen (eigenschappen, bewaren, bereiden)
  • Kennis van groenten als belangrijk onderdeel van onze voeding
  • Kennis van diverse soorten fruit

Duur en studiebelasting

De online cursus 'Aardappelen, Groenten & Fruit' duurt een uur. 

Doelgroep

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over Aardappelen, groente & fruit of de ambitie heeft om als kok aan het werk te gaan. De training is een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

Deze training bestaat uit diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.

Toetsing

Na elk hoofdstuk (3 in totaal) volgt een toets.