op Nationale Talentenbank
Bedrijven
Werken bij

Handelskwekerij Gova

Laurierkwekerij

Gova bv is een echt familiebedrijf. Opgericht in 1931 door Charles Goossens sr. als een kwekerij van groente en fruit. Harry Goossens zette het bedrijf voort, samen met zijn echtgenote Nelly van Aert. Zij veranderden het bedrijf in een potplanten kwekerij. In 1979 is begonnen met de kweek van laurier. Intussen hebben Charl en Jack Goossens het bedrijf overgenomen. Gova is nu helemaal gespecialiseerd in Laurus Nobilis. Met een oppervlakte van ongeveer 25ha zijn we de enige producent in Nederland en de grootste laurierspecialist in Europa.

Laurier groeit in de zomer buiten en in de winter vorstvrij in de 3 ha kassen. Leeftijden van verkoopbare planten variëren van 1 tot 40 jaar oud. Ons totale assortiment is tamelijk uitgebreid. Hoewel we slechts één product kweken, de Laurus Nobilis, streven we ernaar onze klanten het complete pakket aan te kunnen bieden. Het basisassortiment bestaat natuurlijk uit de klassieke “bol op stam” en “piramide” met daarnaast hebben we allerlei door onszelf ontwikkelde vormen.

 

MVO

Gova is een kwekerij die verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, zowel op het gebied van sociaal beleid, als milieu, als transparantie. Wij geloven dat het beste halen uit mensen én middelen de sleutel is naar een betere, duurzamere en inclusievere toekomst.

 

Sociale werkgever

Het maatschappelijke aspect speelt bij Gova een grote rol. We vinden het belangrijk dat iedereen een kans krijgt op volwaardig werk. Ons team in de kwekerij bestaat voor de helft uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn medewerkers die extra begeleiding nodig hebben in het arbeidsproces. Bij deze collega’s is er sprake van een lichamelijke, psychische of verstandelijke arbeidsbeperking.

Bij Gova:

  • werkt iedereen samen; reguliere medewerkers, medewerkers met een arbeidsbeperking, scholieren en stagiaires.
  • zetten we interne jobcoaches in die het bedrijf en het werk kennen en die zelf meewerken.
  • volgen ploegleiders diverse trainingen, waaronder de ‘Ik ben Harrie- training’ van CNV jongeren.
  • bieden we een goede begeleiding op de werkvloer en voeren we regelmatig voortgangsgesprekken.
  • zijn er aanpassingen in het werk mogelijk zoals de optie om parttime te werken, rustige en duidelijke uitleg en een aangepast werktempo.
  • worden partners, ouders en/of begeleiders van de werknemer actief meegenomen.

 

Eer naar werken

Onze werkwijze is niet onopgemerkt gebleven. In oktober 2017 mochten wij de Participatieprijs West-Brabant ontvangen. We zijn ambassadeur voor Participeren Loont en Brabants Besten en geven dan ook voorlichting aan andere ondernemers om hen te stimuleren een inclusief arbeidsbeleid te voeren.

In mei 2021 mochten wij de Groene Pluim ontvangen. De Groene Pluim wordt uitgereikt aan bedrijven die het goede voorbeeld geven met duurzaamheid en op sociaal gebied.

Handelskwekerij Gova