Effectieve functioneringsgesprekken voeren

Online cursus Effectieve functioneringsgesprekken voeren

De beoordelingscyclus is dan meer dan een formaliteit. Je kan er je medewerkers mee inspireren en motiveren tot groei. Wat is er mooier dan volgend jaar zien dat al je medewerkers verder zijn gekomen? In de online cursus leer je alles uit functioneringsgesprekken te halen wat erin zit.

Functioneringsgesprekken vinden jaarlijks plaats. Eerst een tussenstand in het functioneringsgesprek en dan de eindstand in de beoordeling. Nu is het de vraag of je als leidinggevende ook wel iets uit de gesprekken haalt. Krijg je bijvoorbeeld goede feedback in het functioneringsgesprek en heb je het gevoel dat het je lukt in die gesprekken mensen duidelijke kaders te geven? De beoordelingscyclus is dan meer dan een formaliteit. Je kan er je medewerkers mee inspireren en motiveren tot groei. Wat is er mooier dan volgend jaar zien dat al je medewerkers verder zijn gekomen?

Doel van de cursus

In de online cursus 'Effectieve functioneringsgesprekken voeren' leer je de gesprekstechnieken om doelgericht functioneringsgesprekken te kunnen voeren en er zo meer uit te halen. Daarmee inspireer en motiveer je medewerkers daadwerkelijk tot groei.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Functioneringsgesprekken voorbereiden
  • Doelgericht functioneringsgesprekken voeren
  • Kennis van de cyclus van functioneringsgesprekken

Duur en studiebelasting

De online training 'Effectieve functioneringsgesprekken voeren' duurt ongeveer 5 weken. Elke dag komt er een onderdeel aan bod, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze training is speciaal voor leidinggevenden die meer willen bereiken met hun medewerkers.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen.

Lesmaterialen

De online training 'Effectieve functioneringsgesprekken voeren'' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Bij de online cursus 'Effectieve functioneringsgesprekken voeren' is er geen toetsing.

Certificaat 

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.