Organisatiepsychologie

Online cursus Organisatiepsychologie

Vraag jij je al langer af hoe teamdynamiek precies werkt en waarom groepen mensen in een organisatie zich altijd op een bepaalde manier gedragen? Dan is deze online cursus wat voor jou. Je leert kijken naar de psychologie van de mens in een organisatie. Dit helpt je om mensen beter te begrijpen, makkelijker aansluiting te vinden en effectiever richting te kunnen geven aan de mensen in een organisatie.

Vraag jij je al langer af hoe teamdynamiek precies werkt en waarom groepen mensen in een organisatie zich altijd op een bepaalde manier gedragen? Dan is deze online cursus wat voor jou. We gaan in op diverse modellen en theorieën. Daardoor leer je kijken naar de psychologie van de mens in een organisatie. Dit helpt je om mensen beter te begrijpen, makkelijker aansluiting te vinden en effectiever richting te kunnen geven aan de mensen in een organisatie.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Organisatiepsychologie' verdiep je je in trends en ontwikkelingen in dit vakgebied. Met deze kennis leer je gedrag en motivatie van anderen beter herkennen en begrijpen.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Beter inzicht in gedrag van anderen
  • Herkennen groepsgedrag en teamdynamiek
  • Omgaan met politiek en macht in een organisatie
  • Effectiever richting geven aan mensen in een organisatie

Duur en studiebelasting

De online training 'Organisatiepsychologie' duurt ongeveer 5 weken. 

Doelgroep

Organisatiepsychologie is voor iedereen relevant die meer wil snappen van mensen in organisaties.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Omgaan met macht, Begrijpen van anderen, Leren, Reflecteren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Organisatiepsychologie' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatievragen, Certificaat.

Toetsing

De online cursus 'Organisatiepsychologie' wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.