Basis Boekhouden

Online cursus Basis Boekhouden

De praktisch ingestoken online cursus 'Basis boekhouden' leert je de basis van boekhouden. In deze e-learning leer je elke dag meer over journaalposten, boekingsregels, balanslezen en de winst- en verliesrekening. Ideaal om te volgen als je je eigen boekhouding doet of in je werk veel te maken hebt met boekhoudingsvraagstukken.

De praktisch ingestoken cursus 'Basis boekhouden' leert je de basis van boekhouden. Na de cursus weet je precies wat je nodig hebt om snel te bepalen hoe het met een onderneming en/of je persoonlijke financiën gaat en op welke punten de financiën beter op orde moeten komen. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Basis Boekhouden' leert je op een praktische manier de basiskennis van het boekhouden.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van journaalposten, boekingsregels, balanslezen, winst- en verliesrekening
  • Inzicht in financiën
  • Inzicht in hoe het met de onderneming gaat

Duur en studiebelasting

De opleiding 'Basis Boekhouden' duurt ongeveer 5 weken. Elke dag komt er een klein hoofdstuk aan bod, zodat je alle informatie goed kunt vewerken.

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor mensen die te maken hebben met boekhoudingsvraagstukken of die de eigen boekhouding doen. Voor deze training heb je geen voorkennis nodig, maar het is wel belangrijk dat je een referentiekader of voorbeelden hebt. Dat maakt het toepassen van wat je geleerd hebt erg gemakkelijk.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Administreren, Formuleren en rapporteren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Basis Boekhouden' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.