Introductie elektrotechniek

Online cursus Introductie Elektrotechniek

Elektriciteit is tegenwoordig overal. In ons huis was dat al normaal, maar tegenwoordig zijn zelfs auto's en fietsen elektrisch. Daarnaast hebben mensen meer en meer apparaten die stroom nodig hebben. Maar hoe werkt dit nu precies? Waar komt stroom vandaan, hoe kan je het reguleren en opslaan? Dat leer je in deze online cursus, die geschikt is voor iedereen die zich wil verdiepen in elektrotechniek. Of het nu is uit interesse of omdat je wilt ervaren of het vakgebied iets voor je is.

Elektrotechniek zorgt voor vooruitgang. Bij bijna alles wat je doet - of je nu telefoneert, je computer gebruikt, (smart)televisie kijkt, mobiele apparaten bedient of de verwarming hoger zet met je telefoon via de app - ben je afhankelijk van goed functionerende elektrotechniek. Maar hoe werkt dit nu precies? Waar komt stroom vandaan, hoe kan je het reguleren en opslaan? Dat leer je in deze online cursus. 

Doel van de cursus

Je leert in deze training wat elektriciteit precies is, hoe het ontstaat en op welke wijze het verwerkt zit in alle apparaten en daarmee in ons dagelijks leven. Ook leer je over veiligheid en het meten van spanning.  

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van elektriciteit (ontstaan en functie)
  • Kennis van spanning, weerstand en kortsluiting
  • Meten van spanning
  • Veilig omgaan met elektriciteit

Duur en studiebelasting

De online training 'Introductie Elektrotechniek' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag wordt een klein hoofdstuk behandeld, zodat je alle informatie goed kunt verwerken.

Doelgroep

Deze introductie in Elektrotechniek begint bij het begin. Voorkennis of technische ervaring heb je dus niet nodig om te starten. De module is geschikt voor iedereen die zich wil verdiepen in elektrotechniek. Of het nu is uit interesse of omdat je wilt ervaren of het vakgebied iets voor je is.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Technisch inzicht, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De online training 'Introductie Elektrotechniek' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Bij de online cursus 'Introductie Elektrotechniek' is er aan het einde van de training een terugblik met vragen.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.