Praktisch leidinggeven

Online cursus Praktisch leidinggeven

Praktisch leidinggeven is een training gericht op leiders met werkervaring. Ben je de echte start met leidinggeven al voorbij maar zoek je nog wel een stevig fundament van waaruit je jouw functie uitoefent, dan past deze training bij jou.

Veel leidinggevenden starten in hun rol zonder uitgebreide formele training. Je doet ervaring op als leidinggevende en ontdekt ‘on-the-go’ hoe je te werk moet gaan. Wil je leren hoe je jouw rol als leidinggevende praktisch goed inricht? Dan past deze training bij jou. We nemen basismodellen door en je leert gestructureerd en procesgericht leiding te geven vanuit een goed theoretisch fundament. Deze training is praktisch ingericht en speciaal voor leidinggevenden met enige werkervaring.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Praktisch leidinggeven' leer je de basismodellen van leidinggeven. Deze training is praktisch ingericht en speciaal voor leidinggevenden met enige werkervaring.

Wat kan je of ken je na de cursus

 • Kennis van diverse stijlen van leidinggeven
 • Inschatten welke stijl van leidinggeven het beste past bij jouw medewerkers
 • Bepalen van de ontwikkelfase van je medewerker
 • Weten hoe je je medewerker kunt motiveren
 • Kennis van procesgericht leidinggeven
 • Uitspreken van waardering naar medewerkers
 • Kennis van de vier rollen van leidinggeven
 • Bepalen welke rol het beste past bij jou als leidinggevende

Duur en studiebelasting

De online training 'Praktisch leidinggeven' duurt ongeveer 3 weken. Dat bestaat uit 3 blokken met dagelijks leerzame oefeningen.

Doelgroep

Praktisch leidinggeven is een training gericht op leiders met werkervaring. Ben je de echte start met leidinggeven al voorbij maar zoek je nog wel een stevig fundament van waaruit je jouw functie uitoefent, dan past deze training bij jou.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Leidinggeven.

Lesmaterialen

De online cursus 'Praktisch leidinggeven' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

 1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
 2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
 3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas beschikbaar 7 dagen na het starten van de cursus! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.